S-a mai stins o legenda...

Publicat de Black Water | Etichete: | Posted On 15 august 2009 at 09:45

Les Paul, taticul chitarei electrice, unul dintre cei mai influenti muzicieni ai secolului XX a murit pe 13 august 2009, la 94 de ani. El este cel care a imbunatatit cea mai cunoscuta chitara din lume, actualul Gibson care ii poarta numele.



Les Paul a sfârşit înconjurat de familie şi prieteni la spitalul White Plain din New York, în urma unor complicaţii date de o puternică pneumonie, toată lumea fiind de acord însă că a primit cea mai bună îngrijire cu putinţă.

Les Paul a avut o carieră muzicală dintre cele mai prestigioase din 1930 până în prezent, însă el este cunoscut de către toată lumea pentru inovaţiile aduse chitarelor electrice, în mod special designul revoluţionar al celei mai bine vândute chitare electrice din lume de la Gibson, Les Paul, introdusă în 1952. Şi astăzi, multe legende ale muzicii consideră chitara Les Paul, devenită un icon de mult, fără pereche în ceea ce priveşte soundul sau ingeniozitatea şi nu numai în ceea ce priveşte efectele.

Pe numele său adevărat Lester William Polfuss şi născut în 1915 în Wisconsin, Les Paul cânta deja la chitară când avea 13 ani, iar la 17 ani a lăsat baltă şcoala definitiv ca să intre în Sunny Joe Wolverton’s Radio Band din St.

(Sursa:www.cotidianul.ro)

Comments:

There are 0 comentarii for S-a mai stins o legenda...

Trimiteți un comentariu