Inc-un TIFF !

Publicat de Black Water | Etichete: | Posted On 16 august 2009 at 09:16

In toamna asta se lanseaza un nou festival de film, axat pe comedii, numit "Festivalul International Comedy Cluj".In competitie vor intra, din cate am inteles, in jur de 40/50 de film de prin 20 de tari.O sa le proiecteze in 4-5 zone din centru(asta mi se pare o chestie misto...ar fi bine sa puna si niste paturi din care sa ne putem uita la ele)dar si in cinematografe.

Când va avea loc Comedy Cluj?
Festivalul va avea loc intre 10 si 18 octombrie.Pentru prima editie va avea un buget de 400.000 Euro, 70 de filme si 200 de proiectii.

Sorin Dan, presedintele festivalului a declarat:
"Vrem sã fie, de departe, cel mai puternic festival de comedie din Estul Europei. Avem sprijinul Consiliului Naţional al Cinematografiei, care ne-a acordat multã încredere şi ne-a alocat 350.000 de lei. Ceea ce organizãm noi va fi comparabil cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de acum trei ani, pentru cã avem avantajul TIFF-ului care a creat o emulaţie aici, la Cluj, dar, pe de altã parte, este şi un dezavantaj pentru cã orice festival pe care îl porneşti trebuie sã fie comparabil cu TIFF-ul, altfel cazi în derizoriu. Avem foarte multe provocãri, însã Comedy Cluj este un festival complementar cu TIFF-ul, nu suntem în concurenţã, ne adresãm unui alt segment. Este un lucru bun pentru oraş sã gãzduiascã mai multe evenimente mari, de genul celui care tocmai s-a încheiat sau al celui care va avea loc la toamnã."

Comments:

There are 0 comentarii for Inc-un TIFF !

Trimiteți un comentariu